Selskapsmeny

Soria Moria, et moderne eventyr
Omgivelsene på Soria Moria på Holmenkollen er som skapt for selskaper. De fine lokalene, den flotte naturen, stemningen, stillheten og den sprakende ilden i peisen skaper de rette rammer rundt et selskap.
Kombinerer man dette med god mat og trivelig vertskap ligger alt til rette for at den store dagen blir slik som forventet.

De norske matvaretradisjonene og ”kortreist” mat står i fokus på Soria Moria hotell og spesielt i Askeladdens Hus. De fleste av råvarene kan skaffes hele året, selv om noen retter er sesongbasert og vil ha bedre kvalitet og smak i riktig sesong. Mener dere at deres favorittrett er utelatt, hører vi gjerne fra dere.

Ta kontakt med oss, så arrangerer vi en visning der dere får se lokalene og hotellet i sin helhet. Da får dere et inntrykk av rammene rundt den store dagen. Vi er også behjelpelig med å komponere meny og sette passende viner til.

Kalde Forretter

Trollkrabbesalat, serveres med agurk- og epleemulsjon

245,-

Lettsaltet torsk med dillmajones, syltet løk, karse og brødchips

200,-

Friske asparges spekeskinke og hollandaise

200,-

Varmrøkt laks med dillmajones, agurkemulsjon og estragonmajones

190,-

Kveitetartar med sennepskorn og dill, sylteagurk og confitert eggeplomme

215,-

Varme Foretter

Grillet kamskjell med søtpotetpuré med bacon- og balsamicoglacé

235,-

Hvit asparges med panco- og skinnstekt røye

275,-

supper

Sjøkrepsbisque, serveres med sjøkrepshale, soyabønner og kålchiffonade

215,-

Hummersuppe med laksebolle og chips

215,-

Kremet jordskokksuppe servert med eple og trøffelolje

195,-

Blåskjellsuppe med sprøstekt østerssopp

205,-

Hovedrett kjøtt

Indrefilet av okse med rødvinssaus, serveres med rotgrønnsaker, røkt salt og potetchips

435,-

Andebryst med morkelsaus, serveres med søtpotetpuré, spinat, bakt søtpotet og friske bringebær

400,-

Kalvefilet med pepperrotsaus tilsmakt med gressløk og sitron, serveres med kandisert nepe og gulrotpuré

445,-

Elg med portvinssaus, serveres med plommechutney, persillerotpuré og ristet sopp

480,-

Hjortefilet med sjysaus, serveres med rosenkål, stekt sopp, gresskarmarmelade og sopptimbale

460,-

Hovedrett fisk

Ovnsbakt kveite med smørsaus, serveres med syltet aubergine og puré av mandelpotet

425,-

Torskefilet med portvinssaus, serveres med blomkålpuré, asparges og bakte småpoteter

400,-

valgfri potet

Potet Anna

Røsti potet

Amaldine poteter

Fløtegratinerte poteter

Bakte småpoteter

Mellomretter

Akevittsorbet med anis og laubær

95,-

Bjørkesorbet

90,-

Limesorbet med basilikum

90,-

Champagnesorbet

110,-

To Norske oster med kandiserte nøtter, gele og steinalderbrød

150,-

Risotto med sopp

185,-

Desserter

Jordbærsymfoni; Friske jordbær, jordbærsorbet, jordbærchantilly og marengs

195,-

Urtemarinerte jordbær med mascarponekrem

200,-

Hvit og mørk sjokolademousse med karamelltuille og amarettomarinerte kirsebær

185,-

Rabarbraterte med marengs og rabarberaiskrem

180,-

Sjokoladefondant med bringebærsorbet

200,-

Eplekompott med vaniljeis og mandelkjeks i sjokoladeform

190,-